קבוצת בוגרי אוניברסיטה מבוססים היטב במקצועם נפגשו בביתו של הפרופסור הזקן שלהם.
 
השיחה במהרה השתנתה לקיטורים על הלחץ בעבודה ובחיים.
 
הפרופסור הלך למטבחו להכין להם קפה וחזר עם מגש עמוס בכל מיני סוגי ספלים: מחרסינה, פלסטיק, זכוכית, קריסטל, חלק פשוטים למראה, חלק יקרים, חלק מעולים.
 
הוא הציע להם למזוג לעצמם את הקפה. כאשר כל הסטודנטים – לשעבר ישבו עם ספלי הקפה בידיהם אמר הפרופסור: "אם שמתם לב, כל הספלים הנראים יקרים נלקחו על ידכם ולא השתמשתם בפשוטים ובזולים".
 
אמנם זה אך טבעי שתרצו את הטוב ביותר לעצמכם, אבל זהו המקור לבעיות שלכם וללחץ. תהיו בטוחים שהספל לא מוסיף איכות לקפה.
 
ברוב המקרים הוא רק יותר יקר ובמקרים מסוימים הספל אף מסתיר את מה שאנחנו שותים. מה שכולכם באמת רציתם זה את הקפה, לא את הספל אך במודע הלכתם על הספלים הטובים ביותר… ואז התחלתם להסתכל על ספליהם של חבריכם.
 
תחשבו על זה כך:
– החיים הם הקפה.
– העבודה, הכסף והמעמד בחברה – הם הספלים.
 
אלו הם רק כלים להחזיק ולהכיל את החיים וסוג הספל שיש לנו לא מגדיר ולא משנה את איכות החיים שאנו חיים. לעיתים, בהתמקדות רק על הספל אנו לא מצליחים ליהנות מהקפה שהאל מעניק לנו. אלוהים מבשל לנו את הקפה, לא את הספלים… תיהנו מהקפה שלכם!
 
לאנשים המאושרים ביותר אין את הכי טוב מהכול. הם רק מוציאים את המקסימום מהכול. חיו בפשטות. אהבו בנדיבות. היו מאד אכפתיים. דברו בנועם. השאירו את השאר לאלוהים.
 

8 תגובות לפוסט “הקפה של אלוהים”

  1. מאת: אווה

    סיפור נחמד, אבל לא בטוח שההשואה לספל מייצג אותו. הטעם של קפה תורקי אחר בכוס זכוכית מאשר בספל קרמיקה או במג. תה אני יכולה לישתות רק בספל מסוים זכוכית דקה או חרסינה . במיקרה זה, הספל בהחלט משנה את הטעם של הקפה או התה. אולי זה נכון גם לגבי הסיפור? אולי בכל זאת יש קשר?

  2. מאת: עופר יוליוס

    אני מקבל את הסיפור הזה, בתור אדם ששותה קפה שחור על בסיס קבוע, אני יכול להבטיח לכם, שאין זה משנה כלל באיזה ספל מוגש הקפה. מבחינתי זה יכול אפילו להיות במרקיה. אולי יש כאן הבדל בהתיחסות של גבר לנושא לעומת התייחסות של אישה לנושא הקפה?

  3. מאת: שלומית

    חכם, “אל תסתכל בקנקן אלה במה שבתוכו”

  4. מאת: גלית אלקיים

    סיפור מעורר השראה אמיתי
    ומה שאני לוקחת מהסיפור זה שתמיד אבל תמיד
    להסתכל על חצי הכוס המלאה .וזה באמת לא כל כך משנה
    איזה ספל אתה שותה את הקפה.

  5. מאת: אברהם

    ל-1. בוודאי שיש קשר. אבל רק בסגנון. ראובן בסגנון כזה, שמעון באחר. אבל במהות העניין, אם אין שום כוס, רק כוס חד פעמי, בוודאי שכולנו נשתה מהקפה ונהנה. הרי חייבים לשרוד… וזה בדיוק העניין. שברגע שעלית על נקודת הישרדותך, שוב אתה יכול לחשוב, כל מיני מחשבות נעימות, ללא כל קשר למצב…

  6. מאת: אברהם

    אגב, אשמח לדעת מה זה “מג”? מובא ב’תגובה 1′. תודה לכל מי שיענה לי.

  7. מאת: ניר

    סיפור זה מלמד אותנו צניעות מה היא!
    בנאדם שרוצה לשתות קפה לא אכפת לו באיזה ספל הוא ישתה , אלא ירצה להנות מאיכות חומר הגלם שבתוך הספל ! .
    לצערנו , מצבנו החברתי מזכיר לי את מה שאמרה מלכת צרפת ערב המהפכה הצרפתית , מארי אנטואנט : ” אם אין לחם תאכלו עוגות”! -זאת אמרה שמראה עד כמה הגענו בני אדם לנהוג כיצורים שמונעים מרדיפה אחרי הדחפים שלהם , שלרוב הם מסתכמים ברדיפה חומרית אחר כסף וכבוד – ממש כמו בהמות בטבע.
    רק להזכירכם שרוב העשירון העליון בארץ ובעולם מתגרשים כתוצאה ממשיכה בהמית זו למעלה מ3 פעמים! .
    רק צריך להזכיר כי ” האדם נמדד בשלושה דרכים – בכיסו , כוסו ובכעסו ” , אין דרך להמלט מן האמת כי כמו שנכתב כבר במחזה על יוסף החכם : ” לו בכלל נחשבו חיי , הייתי שואל אולי , אך כל התשובות הן ביד אלוהיי ” ( תרגום של אהוד מנור לשיר ” דלת סיגרו עליי ” / אנדרו לויד וובר) .
    חיו של האדם לא נמדדים באמת באיך הוא חיי, כמה קל לו או כמה כיף לו, אלא מה הוא השיג במעל רב ובייגע כפיו .כל ההסתכלות שלנו על החיים חייבת להיות לא באיזה מרצדס אתה נוסע או בכמה מליונים עלתה הווילה שלך ליד החוף! אלא במה אתה מוכן לתת לסובבים אותך כי : ” איזהו העשיר ? – השמח בחלקו ” .

  8. מאת: שלמה בנימין אשלג

    יש קפה ואפשר ללגום וליהנות מכל לגימה שזה פשטות החיים כמו שהאור האלוהי הוא פשוט…..
    או שיש כאפה זה דומה למילה קפה או קפה טעים או כאפה שהחיים נותנים כאפה והמצב לא נעים
    ויש פה עוד רמז שקפה נהנים ממנו רק שהוא חם זה מרמז שהחיים יש בהם נשמה יש ליקום לב פועם …
    שזה האור אינסוף…
    ואלי זה מרמז המילה נס – קפה שמי שמתענג על הקפה בפשטות זוכה לנס מאלוהים באהבה לעם ישראל חי לנצח אמןןןן


הוספת תגובות...

 




התגובה שלך: